16 Mart 2017 Perşembe

KitaplaMola I Şeytanın Dönüşü Blog Tur (Resident Evil The Final Chapter) Kitap Yorumu


Herkese Merhabalar,

KİTAPLA_MOLA kızları olarak ne turlara ne etkinliklere doymuyoruz. İndigoKitap 'ın son kitabı olan herkesin merakla beklediği Resident Evil filminin finali olan ŞEYTANIN DÖNÜŞÜ bizim elimize düştü . Ah ne iyi etti düştü. Bu aralar kitap seçimlerimin doğruluğu sayesinde eski hızlı kitap okuma ve mutlu kitap bitirme günlerime geri döndüm. Kitabımızda bu mutlu finallerden biriydi. Güzel bir kitabın ruhumda bıraktığı tat bambaşka oluyor 😍😀

"Belki de korkmuşlardır," dedi Alice.
"Korkmak? Neyden?" diye sordu Claire.
Alice, tünelin diğer ucunu işaret etti. "Orada olan şey her neyse, ondan." dedi.


Açıkcası ben filmin ilk 1.sini yıllar önce izlemiş unutmuştum. Kitabı okurken aaaa! ben nasıl unuturum diyip film tadında bir kitabı okuyunca çokta pişmanlık hissetmedim. Her anın aksiyonunu iliklerime kadar her bir harf işledi.

Kitap Filmin 1.sinden başlayıp kısa özetler halinde filmin finaline kadar bizlere aktarılıyor. Raccoon City civarlarında Umbrella şirketi birbirinden ilginç deneyler yapmaktadır. Son olarak geliştirdikleri  deneyin sonucunda  insanlar zombiye dönüşür ve bunu yaymak isteyen bir grup virüsü ele geçirir ve dünyada son bir insan kalmayana kadar bunu yaymaya ve kontrolden çıkarmaya başlar. Başlarda amaç hasta çocukları , hasta insanları kurtarmakken artık iyi niyet dileyen kimse ortada kalmaz herbiri ölür. 



Alice geriye kalan son insanlardan biridir. Umbrella şirketi tarafından artık öldürülmek için tek hedef haline gelir. DNA'sına işlemiş olan virüs sebebiyle aslında yarı insan denilebilir. Güçleri ,algıları kuvvetlidir. Doğa üstü güçlere sahiptir. Alice'in mücadelesinde geriye kalan insanları bulmasıyla daha çok güçlensede süreç kayıpları tekrar peşinden getirir. 

Alice'in kayıpları ,zombi mücadeleri,tükenmişliği yetmezmiş gibi bir de mutant yaratıklar ile geçirdiği zorlu zamanlar vardır ve geriye sadece tek insan olarak Alice ve yapay zeka olan Kızıl Kraliçe kalmıştır. Alice 'ın son mücadelesi için bu sefer onu daha zorlu bir süreç beklemektedir. 

Peki Alice bu kadar yorgunluğuyla bu mücadeleyi kazanabilecek mi ? 

Soruları ile sizi bırakıp ben kitabıma sarılıp bir daha aşk yaşayıp okusam mı ? diye düşünüyorum.

Baştan sona tüm detayları bir sinemada izlermiş gibi  hissettirdi. Tavsiye mi valla  Kitap Rüyası Serpil Kır 'ın da dediği gibi ne yapsamda okutsam size 😍 Kesinlikle yeni sipariş sepetinizde olması gereken bir kitap diyebilirim. 

Bir sonraki yorumda ,turda görüşmek üzere ...

Keyifli Okumlar Dilerim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder