21 Kasım 2016 Pazartesi

35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarından bana kalanlar *.*

Bir Kitap Fuarının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz.
Uzun zamandan sonra kitaplara geri dönmenin vermiş olduğu mutluluk ve heyecanla 3 senenin sonunda en güzel fuarımdı diyebilirim. 
Bugün işe gelmek bir o kadar zor ve ağrılı olsa da fuar ganimetlerimi görünce yorgunluğumdan eser kalmıyor .
Fuar Ganimetlerim neler mi ?
İşte karşınızda Fuar Ganimetlerim.
Aslında daha almak istediğim kitaplar vardı ancak bütçe hesaplamamda fuarı unutmuşluğumun magduriyetini yaşamadım degil :)
Aylardan Aşk, Aşkı Seçtim ,Yolum Aşka Düştü ve Aşkın Kokusunu Aldım kitaplarının yazarı Meral Kır , Kitap Rüyası adminleri yani herkesin Kır Kardeşler olarak tanıdığı Asi ve Serpil Kır, grafiker olarak bir çok yayınevinde yaptığı kapak çalışmalarına bayıldığınız Ebru Aydın ile olan gezimizde onların Altın Kitaplardan özellikle aldıkları kitaplarda gözüm kalmadı desem yalan olur.
( Kitaplarınıza birşey olursa mesuliyet benimdir :) ) 
Herşeyden önce Kitaplar bir çok şey katıyor hayatımıza buna da bu postumda buna yer vermeden edemezdim.
1.si Hayatımda o kadar özel insanlar var ki resimlerine bakmak bile yetiyor.
Meral Kır hiç bozulmayan temiz kalpli yazarım.
Hiçbir zaman neden kitabımı okumadın diye hesap sormayanım her zaman yazar kimliğinden çok abla olan güzel insan.
Kitapların bana kattığı en özel sebeplerdensin.
2.si şuan KitaplaMola kızları olarak bildiğiniz Ebru ,Asiye,Serpil ve benden oluşan ekibimizde 3 koca kalpli kitap kurdu.
Kaç yıldır beraberiz parmaklarımız yeter mi saymaya bilmiyorum ama kitabın bana kattığı bir diğer önemli sebeplerdenler.
Binlerce kez okumayı bırakmaya dogru gittiğim dönemlerde zorla kitap okutturdukları için minnettarım.
Fuarda en çok dikkatimi çeken konulara gelelim şimdi. İndirim olarak yine hepinizin yakından bildiği yayınevlerinde değişmeyen %15 indirimler söz konusuydu.
Aspendos Yayınları ,Koridor Yayınları, Altın Kitap , Artemis Yayınları ,Arkadya Yayınları ,İndigo Yayınları Parodi Yayınları , Ephesus Yayınları ugrayıp Alışveriş yaptığım yayınevlerindendi. İndirim olarak tatmin edici yardımları için ve kitap okurlarına vermiş oldukları destekler için teşekkür ederim.
Hem fuar çalışanları hemde kendilerinin içtenlikleriyle güzel anılar ile dönmemizi sağladılar.
Nazmiye Sümer kendisi benim manzarasına ,yemeğine kuşkusuz bir daha gideceğim cennet topraklardan Karadenizin aşklarına dokunan 4 güzel eseri olan Mendirek Yayınları ve Parola Yayınlarının yazarıdır. Hiçbir zaman eleştiriden kaçmayan her eleştiriyi itina ile not alıp değerlendiren fikirlere saygı duyan eşsiz yazarlardan bir digeri.
Hiç Hesapta Yoktun Sen , Ege Güneşi , Karadeniz Güneli , Cazi kitaplarını incelemenizi tavsiye ederim.
Ephesus Yayınlarının standında karşılaştığımız SonKahveBükücü ve Elif Ronald ile müthiş bir sohbet ve alışverişle ayrıldık. Yeniden görüşmek dilegiyle :)
Parodi Yayınları standı ve sıcaklığı da bir başka hoş fuar anılarımdandı.
Özkan Bey ile yeni tanışmamız ve 40 yıldır tanıyormuş gibi yakın hissettiğim mütevazi tutumları ve sıcaklığını da söylemeden edemezdim. Kitaplamola olarak ilk tercihimiz YOLCU kitabıydı konusuna hemen bakın derim sizlerinde merak edeceğine eminim :)
Fuardan son görüntümüzde işte bu karede ki sağda gördüğünüz bayanın yani Ebru Aydının çantasında da bir dolu kitap olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Eve nasıl döndüğümü sormayın orasını hatırlamak hiç istemediğim detay :)
Bir sonraki CNR KİTAP FUARINDA görüşmek dileğiyle
Kitap okumadan gününüz geçmesin .
Sevgiler...

2 yorum:

  1. Buse benim çantanın içindekileri de çıkarsaydık fuarı aldık sanırlardı. Böyle iyi oldu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence almadık sayılmaz ama birazı Cnr'a bıraktık :p

      Sil