8 Ağustos 2014 Cuma

Ölümün Gizli Yüzü ll Chris Culver Kitap Yorumum


Davayı hızla çözemezseniz başkalarının da hayatını tehlikeye   atarsınız…    


 750.000 kopyadan fazla satan ve satış rekorları kıran bir kitap fenomeni.

 Ash Rashid tek başına… Indianapolis Şehri Polis Teşkilatında on iki yıl geçirmiş kıdemli bir polis ve polis kuvvetindeki birkaç Müslüman Amerikalıdan biri olan Ash, adaleti ararken kuralları esnetmekten korkmuyor. Ancak şimdi polisliği bırakmak istiyor. Hukuk fakültesinden mezun oldu ve savcı olmayı hedefliyor. İstediği son şey, yeni bir cinayet soruşturmasına karışmak...
Ancak bu durum aile dostlarından birinin evinin önünde öldürüldüğünü duymasıyla değişiyor; bu, teşkilat üyelerinin soruşturmaktansa görmezden geldiği bir cinayet. Ash soruşturmaya başlıyor ve kendini bir anda seçim politikalarının, suç dünyasının ve kendi adaletini sağlayan adamların ortasında, karmakarışık bir davanın içinde buluyor. 


“Chris Culver, önümüzdeki yıllarda takip edeceğimiz bir yazar.”-C. J. Box, New York Times Satış Rekorları Kıran Breaking Point and The Highway’in Yazarı
“Ash Rashid sert fakat merhametli bir kahramandır. Chris Culver, polisiye romanlarda cüretkar yeni bir ses.”
-Jeff Abbott, New York Times Satış Rekorları Kıran Downfall’un Yazarı

Kitap Yorumum






Ash Rashid

Amerika'da yaşayan 
Dini Müslüman olan 
Bir kız çocuğu babası Indianapolis Savcılığında çalışan
Dedektif 
Hayatını daha fazla cinayet davalarına bakmadan geçirmeyi planlayan
Bir kız çocuğuna sahip
Aile babasıdır.





Manastır kitabını okumadan direk yazar ile tanıştığım Ölümün Gizli Yüzü beni buram buram gizem kokan bir cinayetin içine attı. Uzun süredir okumadığım polisiye kitapları özlediğimi bir kez daha anladım.

Olimpos Yayınlarından okuduğum her polisiye beğenimi kazanmasına rağmen ciddi anlatım bozuklukları ve imla hataları olduğunu belirtmeden edemeyeceğim. Korkarak başladığım Ölümün Gizli Yüzü ise hatasız bir şekilde okunan harika kitabın doyumsuzluğuna ulaştırdı beni.

Şimdi gelelim kitabımıza ; Amerikan Müslümanlarından olan Ash , kızı ve eşiyle artık sorunsuz günler hayal etmektedir. Ta ki eski davalarından bir tanesinde karşılaştığı adamları evinde bulana kadar. Onlar polislerin bile ulaşamadığı her türlü habere ve bilgiye ulaşan tekinsiz adamlardır. Ash 'e bir cinayet gerçekleştiğini ve bu cinayeti kaza süsü verdiklerini ancak bu davayı onun çözebileceğini söyleyip ikna etmeye çalışsalarda Ash kararından dönmez. Ta ki bu kişinin aile dostu Cassandra olduğunu ögrene kadar. 

'' Ash bu konuyu düşündükçe ve olayın içine girdikçe daha da öfkeleniyordu. Cassandra sadece ölmemişti; unutulmuştu da'' 

Ash bu haberi duyar duymaz teşhis etmeye gider ancak karşısındaki Cassandra olmasına rağmen ismi  farklı yazılmıştır . Cassandranın kızı Lisa'yı bulmaya çalışır ve Çocuk Esirgeme Kurumuna bırakıldığı ögrenir. Duyduğu ve gördükleri karşısında inanamaz herşey profesyonel derecede organize edilmiştir.  Ash karşısındakileri hafife almayacagını anlar .

Pul iç çekerek ''Seni severim Ash ama başını ciddi anlamda belaya sokacak bir şeylerin içine adım atıyormuşsun gibi geliyor. Noah'ın yolundan çekil. O iyi bir adam değildir. Senin yerinde olsam Cartwright'ın önünde durmazdım.''

Bu aynı gün içinde , üstünde çalıştığı vaka hakkında ikinci kez uyarılışıydı. 



Ash'in karşısında polis teşkilatı ve gerçekten kuvvetli kişiler vardır ve Ash bu davayı çözmede ise tektir.

Soluksuz okuyabileceğiniz ve sonunu tahmin edemeyeceğinizin garantisini verebileceğim ustaca yazılmış bir polisiye kitaptı .

Tavsiye ederim :)

Keyifli okumalar

2 yorum:

  1. Merhaba Buse, güzel yorumun için teşekkürler. Kitabın çevirmeni olarak blogumda kitabın ufak bir reklamını yapacaktım. Kitap henüz elime ulaşmadığı için kapak fotoğrafı ararken denk geldim bloguna. Fotoğrafını kullanmam sorun olmaz umarım. Şimdiden çok teşekkürler. Bol kitaplı günler :)

    YanıtlaSil
  2. Esra hanım öncelikle merhaba ;

    Çok teşekkür ederim yorumuma söylediğiniz güzel sözlerden dolayı :) İstediğiniz gibi yayınlayabilirsiniz

    YanıtlaSil