9 Temmuz 2014 Çarşamba

Tesadüfen Aşk - Başak Kızıltan 'ın kaleminden çıkan romanımız da sonlandı .



 Arka Kapak Yazısı

(O güldüğünde içimde bahar çiçekleri açıyor.)

İnsan kime âşık olacağını bilebilir mi? Tümüyle tesadüfte ömür boyunca kimi seveceğimiz! Hatta insan en tutkunu aşkını asıl, sevdiğini sanıp yanıldığını anladıktan sonra yaşayabilir.
"Buselik" adlı ilk kitabıyla okurlarının beğenisini kazanan Başak Kızıltan, yeni romanında, karhamanı Yeşim'le tanıştırıyor okurunu. Bir basketbolcunun sadece maçlarda heyecanlanmadığını da Ayaz'la tanışarak öğrenebilirsiniz.İlk aşkın gerçek olup olmadığına, her sayfayı şaşırarak çevirirken siz karar verin! Çünkü kahramanlarımız Yeşim ve Ayaz pekâlâ siz ve sevgiliniz de olabilir.

Yazarımız Başak Kızıltan, Bilken Üniversitesi'nde Turizm ve Otel İşletmeciliği okumuştur. Yıllardır eğitim gördüğü alanda çalışmakta ve müthiş manzarasından ilham alarak yeni romanlarını yazdığı Arnavutköy'de yaşamaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)

Kitap Yorumum 


Yeşim

Zengin
Çocuk öncesi öğretmeni
Çocukluğunu beraber geçirdiği Cenker'e aşık olduğunu sanan
Aşk sandığı duygular peşinde hata yapan
Beyaz atlı prensi defalarca karşısına çıkmasına rağmen görmeyen
Yeşil gözlü
(Ayaz'ın diyişiyle Çimen gözlü Yeşim )








Cenker

Yakışıklığına diyecek söz bulunmayan
Ancak tam bir takıntılı
İnsanları kandırmayı iyi bilen
Yeşim'e zarar vermekten çekinmeyen
Bencil 

Kısaca Psikopat bir adam
(İsmini de sevmemiştim zaten ! ) 





Ayaz
 Gri gözlü 
1.92 boyunda Dev adam 
Basketbolcu İlk gördüğünden beri Yeşim için çıldıran 
7'den 70'e tüm kadınlar üzerinde farklı etki bırakan 
İnsaflı
Merhametli 
Yufka yürekli AYAZ !

( İsmi bile güzel :D ) 

Yeşim ; beraber büyüdüğü abisi Yiğit ve aile dostlarının çocuğu Cenker'le kusursuz bir hayata sahipken duygularının tam anlamını bilemeden Cenker'le nişanlanır. Cenker bir an olsun Yeşimi'i düşünmeyen , fiziksel ihtiyacları uğrunda bencilce Yeşim'in canını yakan , kendi doğrultularında ilerleyen saplantılı bir adamdır. Ancak Yeşim ve Yiğit'in bunu fark etmesi malesef çok zamanlarını alır. 

''Yeşim çık artık o tuvaletten misafirlerimiz geldi bak!''
Annemin sesiyle kendime geliyorum, bu kadın isminin hakkını veriyor vallahi. Jeyan, kükreyen demek , zaten benim annemde her zaman kükrüyor.

Abisini ve Cenker'i ziyarete gittiğinde bir kaç kez karşılaştığı isimsiz gri gözlü adama beslediği duygular bu adamın bir kaç basket macında da karşılaşmasıyla netleşir . Evet !  Yeşim aşk denilen bu kıpırtıları sonunda doğru algılamaktadır. 

Ayaz ; ise mavi gözlüm diye yatar kalkar ama mavi gözlüsünün nişanlı oluşu hep Ayaz'ı durdurur. Cenker'in kirli geçmişinin en iyi şahididir ancak Yeşim'i koruyamıyor olmaksa Ayaz'ın en büyük cehennemi olmuştur. 
''Ayaz adı gibi geldiği yere ayazlar estiren adam ''
Yeşim aklını dağıtmak için kaçtığı İzmir'de kuzeni Gülce ve onun sevgilisi Alaz ( Ayaz'ın kuzeni ) ile karşılaşır ve Ayaz'ın aslında ne kadar da yakınında olduğunu fark eder. Fazla alkolün etkisiyle Ayaz'a karşı duygularını daha fazla saklayamaz ve herşeyi anlatır. 


Aşık olduğumdan beri aklımda tek şey onun hamile hali, kucağında bebeğiyle dolaşan hali , bebeğine mama yedirirken, oyun oynarken ki hali .
                                                                    Ayaz Durukan

Bir anda açığa çıkan Cenker'in kirli geçmişi Yeşim'in artık son noktası olur ve nişanı atıp Ayaz'a gider.  İkilinin gel - gitli bir aşk maceraları başlar .



Onu öpmek sanki uzun zamandır su içmemişim de suya kavuşmuşum gibi geliyor bana. 

Peki Cenker , Ayaz ve Yeşim aşkına izin verir mi ?
Çiftimiz kavuşabilir mi ?
Okumanız gerekir :)



Yazara not : Gerek kurgu akışı gerekse anlatım açısında
n güzel olsa da şarkı bölümlerinde sıkıldığımı itiraf edebilirim . 



Spoiler İçerir 

Tamam ya bundan sonra evlenir çocuk yaparlar diye düşünürken Cenker'in son dakika Yeşim'i kaçırması saçımı başımı yoldurdu desem yeridir.  Ancak final o heycana biraz hafif kaldı sanırım . Ancak kurgunun harikalığı bunu unutturdu bana .


ah Ayaz ah ! O romantik romantik çimen gözüm demeler , Yeşim 'in ismi için bile can verebilen o aşık kalbine ben ne desem bilemedim .

Tam bir Türk erkeği ornegiydi :) 


Keyifli okumalar dilerim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder