6 Temmuz 2014 Pazar

Kış Güneşi - Jennifer L. Armentrount Kitap Yorumum hazır . İyi polis mi olasam kötü polis mi bilemedim !



Arka Kapak Yazısı

Yirmi bir yaşındaki Sydney, Kyler'a ezelden beri aşık. Ne yazık ki Kyler onu atlıkrancadan ittiği ve Sydney'in de karşılığında Kyler'a çamur yedirdiği günden beri sıkı dostlar.Kyler tam bir çapkın, bir kızın yanında iki geceden fazla duramıyor. Syd kendini gittikçe daha kötü hissdiyor. Ancak okuldaki son yılda duygularını itiraf ederek ilişkileirini berbat etmek istemiyor. Kyler'ın gözünde ise Syd hep ulaşılmaz bir noktada, adeta mükemmelliğin simgesi. Syd'in ona hayatta bakmayacağını düşünüyor. Bir gün Kyler'ın dağ evine kayak tatiline gidiyorlar ve bütün saklı duygular gün ışığına çıkıyor. Ama küçük bir sorun var. Evde yalnız değiller. Obsidiyen ile başlayan LUX serisi ve Melez Sözleşmelerinin'nin dünyaca ünlü yazarı Jennifer L.Armentrout'tan çok sıcak bir hikaye...
(Tanıtım Bülteninden)

KİTAP YORUMU


 Kyler

21 Yaşında
Üniversite ögrencisi
Yakışıklılığının farkında olan
Bencil
Çapkın
Sydney'e aşık
Ama başka kadınlarının bedenine tutkulu
Hatalarla dolu bir geçmişe sahip
Bir genç adam

Not: Kötü çocuk sayılır mı ?
İşte bunu bilemeyeceğim . Kararını okuyunca siz verin ama bence Duygularını dökemeyen bir adam var karşımızda !



 Sydney

21 Yaşında
Üniversite ögrencisi
Kyler'a aşık
Ancak Kyler'ın kalbinde sadece ''ARKADAŞ'' olarak olduğunu fark edince kötü bir ilişki tecrübesi kazanan .
Frigid'li kız olarak okulda bilinen
Kyler tarafından sayısız kez ekilmiş
Pek bakımlı olduğu söylenemeyen
Bol kazaklı bir genç kız.

Birbirlerinin en iyi arkadaşı ve bir o kadar da aşığı sayılan bu çiftimiz beni kitap boyunca kanser etti desem yeridir.  Kyler bir kızla olur Sydney kudurur, Sydney'e frigid derler Kyler öfkeden deli olur . Ama gel gör ki ikisi de bir aşklarını itiraf edemezler . Ta ki üniversitenin son yılını kutlamak için gittikleri kayak merkezinde fırtınadan dolayı mahsur kalana kadar.
Kayak hocalarından birinin Sydney'e asılması üzerine Kyler kıskanclık krizlerine girer ve korumacı iç güdülerinin esiri olur. Arkadaşlarının fırınadan sonra geleceklerini düşündükleri için bu gergin merkezden kaçıp eve sığınırlar ve malesef (bence iyi ki ) fırtına şiddetlenir ve bir kaç günü beraber geçirmek zorundadırlar. 


Bazen kelimeler kifayetsiz kalıyordu; insanın hissettiklerini anlatmaya yetmiyorlardı. Bu da o zamanlardan biriydi. Bu yüzden aramızdaki mesafeyi kapattım ve onu öptüm .Onun için hissettiğim tüm duyguları ona verdiğim her sözü o öpücüğe sığdırmıştım.

Kitap bu bölüme kadar yada şöyle söylemek gelirse 150.sayfaya kadar iyi bir kalem ve kurguyla ilerlerken bir anda (bence) basitleşiyor. Olabilecek her şeyi tek tek tahmin edip sıkılabileceğiniz Kyler- Sydney bölümleri olabileceğinin düşüncesindeyim . Kitabın tüm içeriğini Andrea ve Sydney arasındaki bir konuşmadan anlayabilirsiniz. 

Sen sarhoş oldun ve ona asıldın. O da seni reddetti ve sonra gece seni ellerken tek gecelik bir ilişkiden daha iyisine layık olduğunu söyledi? Ardından içinizdeki şehvete yenik düşüp bir kaç kez seviştiniz ve bunu da daha önce hiç yapmadığı şekilde yaptığını iddea etti ? 

İşte tüm kitap bu alıntıda anlatıldığı gibi :)





İyi miydi kötü müydü hala karar veremedim ama sanırım bu kadar eleştirel yaklaşmamın nedeninin Jennifer L.Armentrount kaleminden çıkan tüm kitapları okuyup en basitinin bu olduğunu düşünmemden de kaynaklı olabileceğim kanısındayım .



''Hayatım boyunca sana aşıktım'' dedi, gözlerimin içine bakarak. ''Eger izin verirsen, hayatımın geri kalanında da seni sevecegim Syd''




Sonuç olarak çok kötü olmasa da yazarın en basit kitabıydı diyebilirim . İlk kez Jennifer okuyacakların begenebilecegi ancak bir Obsidyen veya Melez Sözleşmeleri serilerini okuyanların begenmeyecegini düşündüğüm bir kitaptı . 


Keyifli okumalar Dilerim 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder