31 Mayıs 2014 Cumartesi

H.M.Ward - Yaralı yorumum hazır . Şimdi sıra eleştiriler ve beğeniler de :)



Kitap Arka Kapak Yazısı


Hayat berbat. Ve Sidney ne zaman toparlanacak olsa, ters giden bir şeyler daima oluyor. Hiçbir zaman iyi değildi ama bu sefer farklı. Bu sefer "iyi" doğru bir kelime bile değil.

Peter "mükemmel"in insanda vücut bulmuş hâli. Araftan düşmüş bir melek sanki. Çünkü kabul edelim, bu kadar yakışıklı bir adam, aynı zamanda yaramazdır da. Buraya onun hayatını mahvetmek için gönderilmiş olmalı.



Peter, seksi mavi gözleri, koyu renk saçları ve kaslı vücuduyla güzelden de öte. Büyüleyici zekâsını da katarsak Peter, Sidney'nin bir erkekten isteyebileceği her şeye sahip ama tam mercimek fırına verilmek üzereyken Peter ona kapıyı gösterir. Sidney utançla oradan ayrılır. Olabilecek en kötü tanışma randevusunun sonu. Hayatı bundan daha kötüye gidemezdi herhâlde ama gitti.

Ertesi sabah ise her şey başına yıkılır. Geçen akşam, onu yarı çıplak gören delicesine yakışıklı adam, sınıfta karşısında ders anlatıyor!

 

(Tanıtım Bülteninden)


Yaralı Kitap Yorumum


Yaralı kitabı sanırım yorumlamakta en güçlük çektiğim kitaplardan birisi . Çok kararsız ve arada kaldım da diyebilirim.

Bir yandan çok sevdim diğer yandan olaylar bir anda çok hızlı gelişti. Bu yüzden yaptığım yorum tamamen '' HERKESİN ZEVKİNE GÖRE DEĞİŞEBİLEN BİR KİTAP ''  olarak başlayacaktır. 

Kitabın içeriğine girmeden önce belirtmek istiyorum .Okuduğum yorumlarda editör , çevirmen ve kapak görseli hakkında eleştiriler gördüm .Bazılarına katılıyorum bazılarına katılmıyorum diyebilirim.



1. Evet ! Kitabın içinde bir çok kelime hataları , eksiltmeler, ,imla hataları mevcuttu
2.Evet ! Kapak görseli orjinale sadık kalınmıştı . Ama yayınevi insiyatifi sonucta orjinal kapak kullanmış ancak kişisel görüşüm kapak ile kitap içerigi arasında pek bir uyum söz konusu değildi.
3.Hayır ! Çeviri katliyamı bir kitap söz konusu değil . Yazarın kalemi hiç bir zaman çeviri katliyamı demek degildir. Orjinalle kıyaslandığında absürt bir durum çok rastlanmamaktadır .
 



Kitabın konusundan bahsetmek gerekirse ; Sidney ; aşk konusunda çok korkak çünkü büyük bir sırrı var. Ancak arkadaşının zorlamasıyla biriyle tanışmak için hazırlanıyor ve buluşacağı kişiyi Peter zannedip koyu bir sohbete giriyor . Peter'ın o kişi olmadığını öğrenmesine rağmende aklı Peter'dan başkasını düşünemiyor. Arkadaşının ayarladığı adamın tacizlerine dayanamayıp bulunduğu mekandan ayrıldığında tekrar Peter'la karşılaşıyor ve artık kirli geçmişine bir son vermek için Peter'la yakınlaşıyor . Aralarında büyük bir yakınlaşma başladığında ikiside tutkudan kaçamıyorlar ancak Peter bir anda Sidney'den kaçıyor ve kovmaktan beter ediyor.
Tek sırrı olan Sidney değil!
Sidney bu red edilmenin karşısında ne kadar üzülse hayatına devam ediyor. Çalıştığı ve okuduğu üniversitede asistanlıgını yaptığı hocanın ölümüyle yerine gelecek yeni 
patronunu sabırsızlıkla bekleyen Sidney en büyük hayatının olayıyla karşılaşıyor .

Çünkü yeni patronu ve hocası Peter !
Peter'dan kaçışı olmayan Sidney kalbini aşktan uzak tutmaya çalışıyor. Ancak Peter her yerde karşısına çıkmayı bırakır mı?
Bırakmaz :)
Peter'ın kurduğu dans kursu ise yakınlaşmalarına daha da sebep oluyor çünkü bu dansı bilen sadece ikisi...
Dip not : Dans bölümleri kitapta en keyif okuduğum bölümlerdi diyebilirim.
Peter sırlarından bahsetmekten kaçınırken Sidney tüm sırlarını Peter'la paylaşıyor .

 Ailesini terk etme nedenlerini ve daha fazlasını ... Ancak geçmişi peşini bırakmıyor Sidney'in ve evine geri dönmek zorunda kalıyor tabiki tek dayanagı Peter'la birlikte.

2.kitapta tüm sırların çözüleceği ve geçmişte kapanmış defterlerinin acılacağını düşünüyorum.
1.kitap benim için her ne kadar idare eder olsa da 2.kitabı merak ediyorum.

Çok bekletme bizi Aspendos Yayınları:)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder