15 Mayıs 2014 Perşembe

Aşkın Gölgesi - Gülşah Elikbank ! Sizin Türk Yazarlara olan Güveninizi Tazeleyecek.

GÜLŞAH ELİKBANK - Aşkın Gölgesi
Arka Kapak Yazısı

Geçmişin peşini bırakmadığı bir kadın ve zamana direnen bir aşk…

Edebiyat profesörü ve yazar olan Esma, kocası öldükten sonra kızı Ece ile birlikte Berlin'de yaşamaya başlar. Sürekli annesiyle sorunlar yaşayan on yedi yaşındaki kızı Ece, bir gün bodrumda bir kitap bulur ve o kitapla birlikte annesini hiç tanımadığını fark eder. Bu kitabı bulmasının ardından Ece ve annesi Esma'nın hayatı hiç beklemedikleri şekilde değişecektir.

Gülşah Elikbank'ın kaleme aldığı ve dokuz ülkede yayımlanan romanı Aşkın Gölgesi, aile, arkadaşlık ve aşk üzerine yazılmış, insanın içini ısıtan sıcacık ve etkileyici bir roman. 
(Tanıtım Bülteninden)


Aşkın Gölgesi Kitap Yorumum

Aşk !
Herkesin doyasıya yaşamak istediği o eşsiz duygu...
Her zaman mutlu sona ulaşamayan ,  
Belki de tek bir şansı olan .
Bir kere yakaladıktan sonra bir daha bulunamayan...!
Aşk !

Gülşah Elikbank kaleminden okuduğum Aşkın Gölgesi beni okuduğumuz ''HERŞEY HARİKA HADİ AŞIK OLALIM '' kitaplarından alıp gerçek dünyaya getirdi.
Doyasıya gerçeklik kokan bu kitapta herkesin kendi hayatından izlerle karşılaşabileceğine eminim.

Tek bir sayfasından bile sıkılmadığım sadece sonunu böyle beklemediğim bir kitaptı . Ancak kesinlikle ara ara alıp okunacak ve asla bende ki yeri değişmeyecek Tavsiye Kitaplarım arasına girmiş bulunuyor.



Aşktan yara almış bir anne ve hayatta kalmasının tek nedeni güzeller güzeli kızı ECE... Hayatını sadece iş ve kızına ayıran Esma kızının ona karşı tepki almasını sağlar . Bir de üvey kardeşi Tuna ise tüm kıskanclığının en büyük nedeni olur. Bir gün annesi ve annesinin eski dostu BERK ( bu arada Esma'ya 18 yaşında görüp ilk görüşte aşık olan ve yıllar geçmesine rağmen vazgeçmeyen eşsiz adam) arasındaki konuşmaya şahit olan Ece annesinin ondan birşeyler sakladığını düşünür . Bodrumda bulduğu AYSIZ GECELER adlı kitapsa nedense  bu kuşkularına cevap vereceğini düşündürür ve başlar okumaya ...

Kitap da  ; İki iyi dost CANAN ve ZEYNEP vardır. Ancak bu iki dost aynı adama Ahmet'e aşıktır. Canan ilk zamanlar Zeynep ve Ahmet arasındaki ilişkiye saygı duyarken daha sonra yaşadığı kıskançlık ve Ahmed'e sahip olma hissi yüzünden hediye gelen Zeynep'e kediyi bile zehirler . (Siz düşünün yani gaddarlığı ) . Ahmet ve Zeynep ise hiçbirşeyden etkilenden aşklarını yaşarlar. Zeynep ; babası ve annesi boşanmış bir kızdır . Babasının başka bir kadınla olan birlikteliğine şahit olduktan sonra ise İstanbul'a küsmüşlerdir . Ahmet , Zeynep ile İstanbul'u bile barıştırmıştır. Ancak bir anda Ahmet'in babasının ölümü herşeyi karıştırır. Ahmet sebepsiz yere Zeynep 'i bırakır ve Canan ile birlikteliğine devam eder. İşte karşısına böyle bir yıkıntı anında çıkar Berk . Aşkı içinde yaşar ve Zeynep'in en zor günlerinde yanında olur . Ahmetten olan bebegi karnındayken bile ...

BURADAN SONRA Kİ YORUMUM BOL SPOİLER İÇERİKLİDİR. :) 



Beni mahveden kitaptan bölümler ; 

*Zeynep , Ahmet'in bu anlamsız terk edişi ve sahipsiz kalışıyla karnındaki bebeği de istemez ve kendini canlı canlı kurtaj eder.
( Hala etkisi altındayım bu olayın )
*Ece 'nin Ahmet'in çocuğu olduğunu düşünüp aslında eşinin olması .
*Yıllar sonra Canan ve Ahmetle karşılaşan Zeynep'in o dogum anları ..
*Zeynep (Esma) 'nın nasıl olup da Berk'i seçmemesi ! 


HERKES İKİNCİ ŞANSI HAK EDER ! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder