17 Ağustos 2013 Cumartesi

Mart Menekşeleri - Sarah Jio ile kalbinizin ısınmasına hazır mısınız ?

Kitabın Geçtiği Yer 

Kitapta adını Sıkça duyacağınız Kaybolan Yıllar kitabı



 Kitabın benim Fotograflarıma yansıması :)





Mart Menekşeleri Yorumum

Hayat , birine seni seviyorum demenin kararsızlığını yaşamak için çok kısadır..


Bu sözlerle beni almaya iten Mart Menekşeleri Agustos ayı için belirlediğim kitapları bırakıp başlamama neden oldu .. Aldığım gün başladığım bu eşsiz kitap yogun günlerime ragmen oturduğum an su gibi aktı gitti. Tek bir sayfasında bile sıkılmama neden olan bir kopukluk yoktu. Herşey kusursuz bir şekilde başladı ve beni hayret içerisinde bırakarakta bitti.

Bittiği an fark etmeden ağzımdan şu sözcükler döküldü.. ''Güzel bir kitap tıpkı aşk gibidir. 


Asık oldugun kisiden ayrıldığında hissettigin yarım kalmışlık , yerine başkasını koyamama hisleri gibi guzel bir kitap okuduktan sonra da yerine başka kitap okunmaz. '' ve yerine şuan hangi kitabı koysam da aynı tadı alabilsem diye düşünmeden edemiyorum. 


Kitabın konusuna değinmem gerekirse ; Emily eşi Joel'in başka bir kadın ile aldatması sonucu boşanırlar. Joel artık Stephanie ile yeni bir hayat kurarken Emily ise tek yeteneği olan yazarlığını kaybetmeye başlar . Çünkü istediği kitabı yazamamaktadır. En son yazdığı kitap başarılara ulaşmasına ragmen Emily 'nin istediği duyguları vermemektedir. Boşanmışlık ve meslegindeki problem nedeniyle dinlenmek için yengesi Bee'nin yanına Bainbridge Adasına gider. 1 Mart günü başlayan serüveni için tam bir ay planlamıştır. Jack , Henry ile tanışır hatta eski sevgilisi Greg'le bile karşılaşıyor. Bee'nin evinde kaldığı oda da buldugu günlük ise Emily'i çaresiz bir meraka ve aile sırrını aydınlatmaya iter ancak bu kitabı kim yazmış ve kime yazmıştır ? Bee yengesi ve annesi arasında olan soguklugun nedenini bilmeyen ve her soruda sessizlige bürünen Bee Emily'i daha meraklandırmaktadır. Evelyn Bee'nin en yakın arkadaşı Emily 'e bazı sırları onun çözücegini söylemesiyle Emily daha fazla dayanamaz ve Günlükte yazan kişileri bulmaya çalışır ancak bir sorun vardır gün geçtikçe Jack ile daha fazla yakınlaşır ve buda işleri hiç hoş bir hala getirmez.. 


Bundan sonra ki yorumum okuyanlar için okumayanlar bence okumamalı :)


Jacke aşık olmaktadır ancak Bee bu ilişkiyi onaylamaz. Henry , Jack'ten uzak durmasını söyler. Ancak zaman artık hızla gitmekte ve Emily sırrı hızla çözmektedir. Ancak karşılaştıgı gerçek acı bir gerçektir . Çünkü büyükannesi aslında öz degil dedesinin ikinci eşidir. Asıl büyükannesi Esther'dır. Esther'ın tek aşkı Eliotu yanlış anlaması ve nişanı bozmasıyla dedesi Boby'le evlenmesi sonucunda herşey sarpa sapmıştır. Eliot savaşa katılmış ama hala kalbi Esther için atmaya devam ediyordur. Savaşdan döndügünde Estherın kızı oldugunu ögrenmesine ragmen Eliot pes etmez ve Estherı çagırır herşeye ragmen Eliotta sevdigi adama gider ve birlikte olurlar. Ancak bir kaç gün sonra kocasına yaptıgı bu ihanete dayanamaz itiraf edicegi zaman Boby kalp krizi geçirir . Esther susar ve dayanır karnında Eliotun cocugu varken Boby'e bakmaya devam eder. Zaman kötüye akar ve Boby gerçegi ögrenip karısını sokaga atar. Esther tek aşkı Eliota gider ancak Eliot en yakın arkadaşı Bee'nin kollarındadır. Esther intihar numarası yapar ve kayalıklardan arabasını atar bu numaraya ortak olan Henry'e güvenip.. Eliot ve Bee sonsuz bir vicdan azabı çeker taki..Zaman geçip bugun gelene kadar .. Lana Eliotun kızı Jake 'i bulur. Jake Eliotun tek akrabasıdır. Bu sayede Lana babasından da haber alabiliyordur. Tüm gizemi cözen Emily şimdi son nefesini vermekte olan Eliotun bir kaç dakika önce Lana'nın ziyaret ettigini ögrenir. Bu sayede herkes ne kadar zaman geçsede sevdigi insanlara Son kez seni seviyorum deme fırsatı yakalamıştır. . . 


Kesinlikle herkesin okuması gereken müthiş bir kitaptı.. 

Şimdi Alıntı Zamanııııı :)

Greg beni Bee'nin evine geri getirmişti. ''O her kimse çok şanslı biri,'' dedi, ben tam arabadan inmek üzereyken.
''Kim şanslı?''
''Kalbindeki adam.''


''Onu kollarıma alıp onu ne kadar çok sevdiğimi,sadece ve sadece onu sevdiğimi söylemeyi istedim, çok geç olmadan..''


''Bunlar orman menekşeleridir . Onları ne zamandır adada görmemiştim çünkü...''
''Çok ender rastlanan çiceklerdir. '' dedi Henry, Bee'nin yarım kalan cümlesini tamamlayarak. ''Tutmadıkları için onları kendin yetiştiremezsin. Bu çiçekler seni seçer sadece . ''


Keyifli Okumalar Dilerimmmm :)
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder