5 Ağustos 2013 Pazartesi

İNCİ KÜPELİ KIZ - Tracy Chevalier Kitap yorumum.. Herkesin okuması gereken bir kitap




Öncelikle İnci Küpeli Kızın Filminden Bir Kaç Tane Gif ve Resimler 











İnci Küpeli Kız kitap yorumum.

              Griet yaşamını zengin bir şekilde geçirmeyen ancak yoksulda sayılamayacak bir şekilde hayat sürmektedir. Babası yetenekli bir seramikçidir ancak geçirdigi bir kaza sonucu gözlerini kaybeder. Aile geçimini saglayamamaktadır ve Grietle erkek kardeşini mecbur bir şekilde çalışmaya bırakırlar. Griet ünlü ressam Vermeer'ın evinde işe başlar. Ressam Gritle il...k tanıştıgında Griet'in renklere karşı hassas bakışını fark eder. En başlarda zorlanmasına ragmen bu evde olmak Grieti mutlu kılar. Çünkü burda Vermeerle beraberdir. Vermeerin eşi Catharina (bu arada kadın her dakika hamile 11 çocukları var Vermeerle ) Griti kıskanmaktadır onu evden kovdurmak için herşeyi yapar.

Grit salgın hastalıktan küçük kız kardeşini kaybeder ve ailesi artık çok zor bir durumda yoksullukla mücadele etmeye çalışmaktadır.Kasabın oglu Pieterla yakınlaşır aslında bu yakınlaşma tamamen ailesinin güzel yemekler için kendini kullandırmasıdır..

Vermeerin resimlerini satın alan Van Ruijven Griet e kafaya takmış durumdadır. Ressama durmadan onun iri gözlerinin resmini yapması için ricalarda bulunur. Griet Vermeerin boya yapımında yardım ederek ona daha yakın olmaktadır. Ancak Vermeer istemese de maddi durumlarının kötü olması yüzünden Grietin resmini yapar..


Kitap böyle devam ediyor kapak resmine gelince kapaktaki kızımız Griet bu resmi yapanda Vermeer dir:) kitabın içinde ressamımızın yaptıgı resimlerin fotoğrafları da var ve onların nasıl yapıldığı anlatılmış.. Çoook Kaliteli bir kitap ve kesinlikle kitabın dili büyüleyiciydi ..2 kere üst üste okudum o derece:)


Keyifli okumalar dilerim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder