11 Şubat 2013 Pazartesi

Susan Elizabeth Phillips – Balayı Yorumum



Bu kitabı Kitap dünyası sayfasından kazanmıştım ve böyle mükemmel bir yazarla beni tanıştırdıkları için teşekkür ederim. Kitabın adıyla konusu arasındaki ince espiri yüzünden bir süre hayal kırıklığı yaşamadım degil .. Karakterimizin Adı Honey Moon ( Balayı ) .. Ama sonra kitabın 70. 80. 90. Sayfalarına geldiğimde muazzam bir kurguyla karşılaştım . Açıkçası bu kitapta hee sonunda böyle olur diyerek tahmin dahi yapamıyorsunuz çünkü yazarın kurgu anlayışı kesinlikle taktirlik . Eric karakterinin hayatı kitaptaki en içime işleyen karakterdi. Gerçekten öyle bir adamın böyle bir kaderi içler acısıydı. Ericle ilgili her sayfayı nefesimi tutarak okudum diyebilirim..

Konusuna deginmek gerekirse ; honey ailesini kaybettikten sonra Sophie teyzesinde kalmaya başlar. Eniştesi Honeyin sızlanmaları yüzünden sinirlenip hız treni olan Kara Şimşege bindirir ve Honey o gün Kara şimşege kutsal bir şeymiş gibi baglanır.Çünkü korkusunun kaybettiklerini getirip Honey’i yeniden özgür kıldıgını düşünmektedir. Eniştesinin ölümüyle teyzesi hayata küser ve kızı Chantal’in tüm sorumluluğu Honeyin üzerindedir. Honay oyuncu seçmeleri icin kuzenini götürür ama kuzeni elemeleri geçemez bu duruma sinirlenen Honey yapımcılara çıkışır ve asıl aranılan karakter Honey olur ve bir anda Honey herkes tarafından bilinen bir oyuncu olmuştur. Hep aşık oldugu Eric Dillonlada Aynı filmde oynayacaklardır. Ancak hayat Honeyin karşısına Dash gibi bir adamı çıkarır ve işler gerçekten karışır.

Kitapta kesinlikle bir aşk 3 lemesi yok .. Bu 3 karakterin hayatları birbirleriyle sonradan gelişicek yakınlıkları gibi konular agırlıklı.. Aile , Acı , Kaybetme ve Aşkın muhteşem harmanlandığı bir kitaptı . Epsilon yayınlarınada böyle bir yazarla bizi tanıştırdıkları için teşekkür ederim.

Kitaba oy vericek olsam kesinlikle 10\9 derim .9 dememin nedeni de başta dediğim gibi Honey Moon'dan dolayı ismin Balayı olmamasını daha çok tercih ederdim.. Kesinlikle okuyun derim . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder